Balanceren

Waarom balanceren?

Balanceren is erg belangrijk voor de band/wiel combinatie van uw auto. Banden balanceren voorkomt trilling in het stuur en zo in de gehele auto. Het is onveilig om door te rijden met een auto waarvan de banden in onbalans zijn. Balanceren zorgt ervoor dat de wielen over de gehele omtrek even zwaar zijn, zodat ze bij elke snelheid constant blijven draaien en niet gaan schudden.

Werkplaats Bandorama
Met onze speciale apparatuur wordt elke onbalans in uw band opgespoord.

Hoe werkt het balanceren van de band?

Bij balanceren wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt doordat wij op de velg een zink plakken/slaan. Dit zink heeft een bepaald gewicht dat nodig is om de onbalans op te heffen. Het gewicht wat nodig is lezen wij uit op ons moderne balanceerapparaat, welke tot op de gram nauwkeurig aangeeft op welke plek, en hoe zwaar wij moeten plakken. Hierdoor zijn alle banden weer even zwaar en in balans. Het is tevens verstandig om elke 10.000/15.000 km de banden te wisselen van achteren naar voren. Dit vermindert de slijtage van het loopvlak, en verdeelt deze gelijkmatig over alle vier uw banden. Zo bespaart dus kosten omdat overmatige slijtage wordt voorkomen.

Ons Advies

Hoe vaak het verstandig is uw wielen te laten balanceren, hangt af van de frequentie van de volgende klachten: • Uw stuur en/of dashboard trilt bij hogere snelheden (100 tot 140 km/uur) • Uw stuur beweegt zich langzaam heen en weer bij een lage snelheden (40 tot 70 km/uur).

Wij adviseren u al bij de minste trilling de balans te laten controleren, aangezien dit nooit vanzelf overgaat en gaandeweg erger wordt.

Het team van Bandorama beschikt over jarenlange vakkennis en gebruiken geavanceerd apparatuur om de banden van uw auto perfect wegcontact te laten maken.

Voor vragen kunt u vrijblijvend bellen met 020-6593080. Wij staan u graag te woord.