Bandenwissel

Wij verwisselen uw zomer- en winterbanden

Wanneer u zowel zomer- als winterbanden in bezit heeft, weet u dat u twee keer per jaar de banden dient te verwisselen naar het aankomende seizoen. Maar waarom is dit eigenlijk zo belangrijk, en hoe weet u wanneer het tijd is om te wisselen?

Zomer en winterbanden verschillen van elkaar door de samenstelling van het rubber. Winterbanden hebben bijvoorbeeld een grover profiel waardoor zij meer grip hebben op de gladde en natte wegen. Winterbanden zijn gemaakt om (het woord zegt het al) beter te presteren in winterse omstandigheden zoals sneeuw, ijzel en regen. Winterbanden presteren onder de 7 graden beter dan zomerbanden.

 

Laat uw banden vakkundig verwisselen in onze garage

Laat uw banden vakkundig verwisselen in onze garage

 

Wanneer wisselen?

De wisselweken van de zomer- naar de winterbanden beginnen meestal rond oktober. Het is raadzaam om tijdig de afspraak in te plannen want deze weken zijn altijd erg druk. Wacht niet tot het laatste moment.

Het (terug)wisselen van de winter- naar de zomerbanden begint meestal rond april/mei. Wacht ook hier niet te lang mee. Winterbanden slijten namelijk sneller dan gewoonlijk bij hogere temperaturen.

Bent u bang dat u het toch zal vergeten? Geef het door en wij zullen u voor elke wissel tijdig attenderen via een mailtje of telefoontje. Daar zijn wij immers voor!

Hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer uw banden bij ons in de opslag liggen, kunnen wij aan de hand van het kenteken uw banden tijdig klaarzetten. Ook noteren wij tijdens het wisselen de staat van de banden, zodat wij weten wanneer de banden aan vervanging toe zijn en wanneer er weer uitgelijnd dient te worden. Zo kunnen wij in overleg met u tijdig nieuwe banden bestellen zodat u nooit voor niets komt.
Als u de banden elders heeft opgeslagen neemt u deze zelf mee. Na de wissel doen wij uw banden in speciale bandenzakken en leggen deze netjes terug in de auto.

Afspraak Inplannen

Voor het wisselen dient u bij ons een afspraak in te plannen, dit kan via de site, per mail of telefonisch. Wij proberen zo veel mogelijk rekening te houden met uw wensen en proberen u zo snel mogelijk te helpen. De duur van het wisselen van de banden of wielen varieert van 25 minuten tot 45 minuten. U kunt er bij ons op wachten met een kop koffie of u neemt een gratis leenfiets mee!

× Stel hier je vraag